TAGI

przepisy gotowanie nauka pieczenie smażenie filmy kulinarne przepisy kulinarne zdjęcia kulinarne mięso drób kurczak ryby grzyby mleko ser owoce warzywa przyprawy

niedziela, 15 czerwca 2014

Zupa serwatkowa-Boguśiowa




Zupa z serwatki jak żurek lub zalewajka
Dla osób lubiących robić w domu własny domowy biały ser-sposób na wykorzystanie serwatki.
                                Składniki
Marchew              100-150g
Pietruszka           100-150 g
Seler                    100-150 g
Por                      100-150 g
Cebula                        100 g
Olej oliwa masło          50 g
Serwatka                  1000 g
Grzyby suszone       20-30 g
Czosnek                2-3 ząbki
Przyprawy sól,pieprz,majeranek,gałka muszkatołowa,imbir itp
                                   Sposób wykonania
Serwatkowa zupa "Boguśia"
Obrane umyte warzywa rozdrobnić,ugotować w małej ilość osoloneji wody.Cebulę pokrojoną w kostkę razem z rozdrobnionym czosnkiem usmażyć.Do ugotowanych warzyw dodać cebulę,przyprawy-wlać serwatkę zagotować.Niespotykana zupa warta wypróbowania.
                                      Smacznego

































\