TAGI

przepisy gotowanie nauka pieczenie smażenie filmy kulinarne przepisy kulinarne zdjęcia kulinarne mięso drób kurczak ryby grzyby mleko ser owoce warzywa przyprawy

niedziela, 15 czerwca 2014

Grillowe kiełbaski




























Grill kiełbaski drobiowe
                                           Składniki
Mięso mielone z kurczaka 500-600 g
Jajo                                              1 szt
Cebula                                   1 średnia
Czosnek                                 3-4 ząbki
Bułka tarta                                  3 łyżki
Olej  oliwa   do   smarowania     foli AL
Patyczki do szaszłyków
Przyprawy do smaku
Kolendra,imbir tarty,
pieprz czarny lub biały
sól,kurkuma .itp.
Jak kto lubi kolorowy pieprz w ziarnach
Folia aluminiowa-pamiętajmy że smarujemy  tłuszczem od strony bardziej błyszczącej i też zawijamy błyszczącą stroną do środka.
                                  Sposób wykonania
Zmielone mięso doprawiamy do smaku przyprawami,wbijamy 1 jajo,gdy za rzadkie dodajemy bułki tartej.Kroimy w kostkę cebulę oraż miażdżymyi siekamy czosnek-dodajemy do mięsa.Wyrobiona masę porcjujemy i oblepiamy patyczki do szaszłyków-zawijamy  w folię aluminiową posmarowana olejem.Smażmy na grilu lub gotujemy  w wywarze jarzynowym.Jak kto lubi to przed zawinięciem 
obsypać kolorowym pieprzem.

                                     Smacznego