TAGI

przepisy gotowanie nauka pieczenie smażenie filmy kulinarne przepisy kulinarne zdjęcia kulinarne mięso drób kurczak ryby grzyby mleko ser owoce warzywa przyprawy

niedziela, 8 czerwca 2014

Kapusta młoda zasmażana




























                     Młoda zasmażana kapusta


                           Sposób wykonania
Kroimy opłukaną obraną cebulę w kostkę.Czosnek obieramy-miażdzymy i siekamy.Opłukaną kapustę dzielimy na 4 części-usuwamy głomby-kroimy w kostkę lub w grubsze paski.Na rozgrzanym tłuszczu smażymy na złoto cebulę-wsypujemy kapustę i obsmażamy mieszając.Gdy zmniejszy objętość o połowę dodajemy obrane utarte jabłka i czosnek oraz pomidora bez skóry.Przyprawiamy do smaku.Na koniec wlewamy śmietankę.Zagotowujemy i gotowa.
Smacznego.
                                  Składniki
Kapusta młoda
Cebula
Jabłka
Pomidor
Tłuszcz do smażenia
kminek,sól,pieprz,
majeranek,cukier,liść laurowy, ziele angielskie