Zapiekanka z drobiu i pieczarek
Składniki na 2-4 osoby
Kurczak ugotowany 500g
Pieczarki 250 g
Cebula 150 g
Masło (margaryna) 50 g
Śmietana 150 g
Makaron 100-150 g
Ser żółty utarty 50 g
Sól,pieprz,gałka muszkatołowa,cytryna
Sposób wykonania
Pieczarki pokroić usmażyć dodać usmażoną
Cebulę-dodać przyprawy.Ugotować makaron,
obrać mięso z kurczaka-rozdrobnić.Wymieszać z
makaronem i pieczarkami.Włożyć do foremki
lub rondla-skropić sokiem z cytryny,polać
śmietaną i posypać żółtym serem.
Zapieć w piekarniku.
Smacznego
Oryginalny przepis z nie istniejącego baru Barbara
Wrocław ul Świdnicka lata 70.
Udostępniony dzięki uprzejmość najstarszego kucharza
pana Zbyszka Krupy który prze pracował tam ok.30 lat do
samego zamknięcia baru...
Składniki na 2-4 osoby
Kurczak ugotowany 500g
Pieczarki 250 g
Cebula 150 g
Masło (margaryna) 50 g
Śmietana 150 g
Makaron 100-150 g
Ser żółty utarty 50 g
Sól,pieprz,gałka muszkatołowa,cytryna
Sposób wykonania
Pieczarki pokroić usmażyć dodać usmażoną
Cebulę-dodać przyprawy.Ugotować makaron,
obrać mięso z kurczaka-rozdrobnić.Wymieszać z
makaronem i pieczarkami.Włożyć do foremki
lub rondla-skropić sokiem z cytryny,polać
śmietaną i posypać żółtym serem.
Zapieć w piekarniku.
Smacznego
Oryginalny przepis z nie istniejącego baru Barbara
Wrocław ul Świdnicka lata 70.
Udostępniony dzięki uprzejmość najstarszego kucharza
pana Zbyszka Krupy który prze pracował tam ok.30 lat do
samego zamknięcia baru...