Jadłospis 1970 r
Jadłospis bar Barbara nieistniejący Wrocław ul Świdnicka
Udostępniony dzięki uprzejmości najstarszego kucharza
pana Zbyszka Krupy który przepracował tam ok.30 lat do
samego zamknięcia baru...
Jadłospis z dnia 05.10.1978 r
J A D Ł O S P I S
Jadłospis bar Barbara nieistniejący Wrocław ul Świdnicka
Udostępniony dzięki uprzejmości najstarszego kucharza
pana Zbyszka Krupy który przepracował tam ok.30 lat do
samego zamknięcia baru...
Jadłospis z dnia 05.10.1978 r
J A D Ł O S P I S
Przekąski zimne
Befsztyk tatarski 50/szt 9,- Leszcz po żydowsku 200 g 8,-
Szynka mielona 40 g 4,- Pulpet po grecku 200 g 20,-
Kiełbasa kminkowa 40 g 5,- Pulpet po żydowsku 175 g 20,-
Galaretka z nóżek 160 g 5,- Sałatka żydowska 120 g 6,-
Rolada praska 150 g 9,- Sałatka wrocławska 100 g 7,-
Jajko w auszpiku 200 g 15,-Twarożek ze śmietaną 100 g 4,-
Jajko w sosie tatarskim 1/40 g 8,-Ser twardy 50 g 5,-
Jajko na sałatce 100 g 9,- Bułka wrocławska 1 szt 1,-
Masło 25 g 3,- Chleb 120 g 1,-
Zupy
Jarzynowa zabielana 400 g 6,-
Żołnierska z kiełbasą 550 g 10,-
Krupnik jęczmienny zabielany 400 g 8,-
Jabłkowa z makaronem 450 g 5,-
Mleczna manna 450 g 2,-
Mleko zsiadłe 250 g 1,-
Śmietana 200 g 7,-
Dania gorące
Cena za danie waga Cena za danie
podstawowe z ziemniakami
Dania z ryb
20,-Filet z ryby notateni panier.ziemn,pure 125 g 23,-
16,-Kotlet rybny z fileta z notateni 100 g 19,-
Dania mięsne
15,- Zraz wołowy popul,sos grzybowy,ziemn,pure 70/100 g 18,-
11,- Rumsztyk wołowy popul,z cebulą,ziemn,pure 70/20 g 14,-
12,- Stek wieprzowy ,popul,z cebulą,ziemn,pure 70/20 g 15,-
13,- Zraz wieprz,popul,sos musztard,ziemn,pure 70/100 g 16,-
10,- Żeberka gotowane,sos musztard,ziemn,pure 90/100 g 13,-
17,- Zraz siekany sos grzybowy,ziemn,pure 110/100 g 20,-
20,- Rolada mięs,warzywna sos grzyb,ziemn,pur 100/100 g 23,-
10,- Wątróbka smażona z cebulą,ziemn,pure 90/20 g 13,-
Dania pół mięsne
11,- Gołąbki z mięsa i ryżu sos pomid,ziemn,pure 300/100 g 14,-
14,-Pyzy ziemniaczane z mięsem i tłuszczem 250 g 14,-
8,-Pierogi z mięsem i tłuszczem 250 g 8,-
15,-Bigos popularny ziemniaki pure 400 g 18,-
Dania z drobiu
28,- Kurczak po grecku ziemniaki pure 150/90 g 31,-
32,- Kurczak piecxony ziemniaki pure 230 g 35,-
Dania jarskie
20,-Pieczarki w śmietanie ziemniaki pure 150 g 23,-
11,-Jajka sadzone ziemniaki pure 2 szt 14,-
8,-Ryż zapiekany z jabłkami i bita śmietaną 250/50 g 8,-
Dodatki do II dań
Ziemniaki pure 200 g 3,- Surówka z kap,kiszonej 200 g 4,-
Kasza grycz200g 4,-- Sur z kap, białej 200 g 3,-
Makaron do II dań 250 g 2,-Surówka z kap,czerwonej 200 g 4,-
Sos grzybowy100 g 5,- Surówka z kap,włoskiej 200 g 5,-
Sos musztardowy 100 g 2,- Surówka z rzepy czarnej 200 g 3,-
Kapusta zas,z pomidor 200 g 4,- Sałatka z buraczków200 g 3,-
Mieszanka zaśmażana 100 g 6,-Surówka z march,i jabłek200 g 5,-
Szpinak zasmażany 200 g 6,- Ogórek kiszony 100 g 3,-
Kalafior z wody 200 g 14,-
Orginalny jadłospis wkrótce w skanie
Przepisany lipiec 2014 r