Sałatka z jaj z kiełbasą
Składniki na 2-4 osoby
Jaja gotowane 2 szt
Kiełbasa parówkowa lub parówki
albo mortadela 100 g
Szczypiorek 25 g
Majonez 80 g
Keczup 20 g
Inne przyprawy jak kto woli
Sposób wykonania
Ugotowane jaja na twardo obrane ze skorupek
pokroić w kostkę lub słupki tak samo kiełbasę,
pokroić szczypiorek,dodać majonez i keczup.
Wymieszać.
Smacznego
Oryginalny przepis z nie istniejącego baru Barbara
Wrocław ul Świdnicka lata 70.
Udostępniony dzięki uprzejmość najstarszego kucharza
pana Zbyszka Krupy który prze pracował tam ok.30 lat do
samego zamknięcia baru...
Składniki na 2-4 osoby
Jaja gotowane 2 szt
Kiełbasa parówkowa lub parówki
albo mortadela 100 g
Szczypiorek 25 g
Majonez 80 g
Keczup 20 g
Inne przyprawy jak kto woli
Sposób wykonania
Ugotowane jaja na twardo obrane ze skorupek
pokroić w kostkę lub słupki tak samo kiełbasę,
pokroić szczypiorek,dodać majonez i keczup.
Wymieszać.
Smacznego
Oryginalny przepis z nie istniejącego baru Barbara
Wrocław ul Świdnicka lata 70.
Udostępniony dzięki uprzejmość najstarszego kucharza
pana Zbyszka Krupy który prze pracował tam ok.30 lat do
samego zamknięcia baru...